Skip to content
webinar bedrijfsovername

Webinar: zachte kant bedrijfsovername

Webinar over de zachte kant van bedrijfsovername

De zachte kant van bedrijfsovername is eigenlijk bikkelhard..

Dat de overname van een bedrijf niet binnen één dag geregeld is, weten we allemaal. Het blijft een intensief proces waar vaak een jarenlange voorbereiding aan vooraf gaat. Vaak wordt er in eerste instantie gekeken naar het financiële plaatje, de fiscus en de arbeid. De sociale aangelegenheid wordt dikwijls vergeten. Zonde, want juist deze kant van de bedrijfsovername is in veel gevallen doorslaggevend!

In het leven van een agrarisch ondernemer is de bedrijfsovername vaak één van de belangrijkste gebeurtenissen. Het is tegelijkertijd een einde en een nieuw begin. Bovendien zijn er maar twee momenten in het leven van een boer, wanneer je te maken hebt met opvolging: één keer als je het bedrijf zelf overneemt, en één keer als je het bedrijf overdraagt. Daar ligt ook nog eens een hele generatie aan tijd tussen. Veel ervaring met het onderwerp bedrijfsopvolging kunnen we niet hebben.

Extra belangrijk dus om stil te staan bij de bedrijfsopvolging, en tijdig en weloverwogen te beginnen aan dit uitdagende proces met elkaar. Ondersteuning is daarbij beschikbaar, oa in de vorm van online bijeenkomsten.

Samen met partners Flynth, Rabobank en Lianne Veenstra van agrarischecoaches.nl organiseert het NAJK een drieluik aan webinars over dit, o zo belangrijke, onderwerp. Op woensdagavond 10 februari heeft de eerste webinar plaatsgevonden over de ‘zachte kant van bedrijfsovername’. Heb je het gemist? Via deze link is het terug te zien: https://www.youtube.com/watch?v=uMJGDYLCwxM

Op 24 februari vindt het tweede deel plaats over de financiële en juridische kant van bedrijfsopvolging. En op 24 maart is het thema “overname anno nu”.

En voor wie in een kleine groep nog eens dieper in wil gaan op bepaalde aspecten, zoals bijvoorbeeld samenwerken of communicatie, wordt binnenkort online de mogelijkheid geboden. Houd de berichtgeving in de gaten.

Samen maken we het onbesprokene bespreekbaar!

Heb je hulp nodig of zijn er vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Back To Top
Agrarische Coaches.nl Neem direct contact op
Heeft u een vraag of een opmerking?
Laat het ons weten...
Verzenden