Skip to content
AgroCoach relaties

Dit is een tijd om te investeren

Dit is de tijd om te investeren
Tekst: Dik Veefkind | www.agrocoach.nl

Kenners zeggen dat je juist in een tijd als deze, waarin de aandelen aan waarde afnemen, moet investeren. Zo speculeert men op een toekomstige stijging van de waarde en dus een hogere beleggingswinst.

Toekomst
Als agrarisch ondernemer investeer je in je bedrijf in de hoop en verwachting dat de toekomstbestendigheid toeneemt. Misschien ga je voor winstmaximalisatie of wil je groeien om de volgende generatie een kans te geven. Prima drijfveren.

Dit is een tijd om te investeren
Ik doel hierbij nu niet zozeer op grond, ijzer, beton of aandelen. Dit is een tijd om te investeren in jezelf, je relatie, je gezin, familie of vriendschappen. Als het gaat om vragen over leven of dood, ziek of gezond zijn is het opeens niet zo belangrijk hoe groot je bedrijf is of hoeveel geld je in aandelen hebt zitten.

Als je al het uiterlijk vertoon van een mens af zou halen blijft wellicht alleen wel de wens over om gezond en gelukkig te zijn. Dat is misschien voor de meeste mensen het belangrijkste in het leven.

Investeren in elkaar
Regelmatig kom ik in situaties bij boeren en hun gezinnen terecht waar men heeft nagelaten om te investeren in zichzelf of in elkaar. Met alle hartverscheurende gevolgen van dien. Van buiten lijkt het in orde, maar in huis heest de onvrede, het onbegrip, de snijdende sfeer, de verwijdering.

Een goede onderlinge (familie)band is volgens mij de basis voor een gezond en gelukkig familiebedrijf!

Dus als je succesvol ondernemer wilt zijn blijf je investeren. In je bedrijf, zeker. Maar vooral in de mensen die dicht bij je staan. Want weet je? De aandelen mogen dan minder waard worden, en de wereld om ons heen onzeker… maar blijven investeren in je relatie of gezin is van blijvende waarde los van de crisis waar we nu met elkaar doorheen gaan.

Regelmatig voer ik met boeren gesprekken over relaties en bied hun begeleiding aan. Iets voor jou?

Dit is de tijd om te investeren. Maak er gebruik van!

Dik Veefkind is agrarisch coach en mediator. Vanuit zijn bedrijf AgroCoach werkt hij dagelijks met boeren en tuinders. Heb je naar aanleiding van deze blog vragen of behoefte aan een goed gesprek? Neem dan contact op met Dik. Je kunt ook hier je gegevens achterlaten. We nemen dan snel contact met je op.

Boeren, relaties, gesprekken, begeleiding

Back To Top
Agrarische Coaches.nl Neem direct contact op
Heeft u een vraag of een opmerking?
Laat het ons weten...
Verzenden